Cannolli

Cannolli

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az omlós tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 25 dkg mascapone
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • porcukor

Elkészítés:

Az omlós tésztához összegyúrom az alapanyagokat. Ha kész, fóliába csomagolva hűtőbe teszem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, kicsit átdolgozom, hogy formázhatóvá váljon. Kinyújtom vékonyra. A habrolót betekerem alufóliával, a tésztából akkora darabokat vágok, hogy a habrolót körbeérje. Összenyomkodom, és szilikonnal bélelt tepsibe teszem. Forró sütőben rózsaszínre sütöm.

A megsült cannolliból kihúzzuk a habrolókat. A mascaponét és a sajtkrémet kikeverjük porcukorral.

Neked ajánljuk