Cannellonis nyúl

Cannellonis nyúl

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • fehérbors
  • vaj
  • olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 doboz cannelloni tészta
  • 15 dkg erdei gomba
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • fél csokor medvehagyma
  • 2-3 dkg parmezán
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • 50 dkg nyúllapocka
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 1 dl édes tokaji fehérbor
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Kockázzuk fel a gombát és a szalonnát! Vágjuk apróra a hagymákat!

Pirítsuk át egy serpenyőben a szalonnát, majd a hagymaféléket! Tegyük bele az alaplét, a bort, sót és borsot!

Forgassuk át az alapban a húst, majd egy sütőzacskóba téve rakjuk az egészet tepsibe! Süssük 1,5 órát 180 fokon!

A gombát vajon vagy olívaolajon megpároljuk. Amikor kiadta magából a levet, kicsit visszaforraljuk, majd felöntjük 2-3 dl alaplével. Ezzel pároljuk egy kicsit.

Öntsük fel negyed óra múlva kis alaplével, majd adjuk hozzá a tejszínt! Forraljuk be, sózzuk és borsozzuk!

Főzzük forrásban lévő vízben 3 percet a cannellonikat! Ha kivettük a tésztát, töltsük meg az elkészült gombás raguval! Vegyük ki a nyulat a sütőből! A töltött cannellonikat megszórjuk friss parmezánnal, és egy formában háromszög alakban megsütjük 20 perc alatt.

Nyissuk ki a sütőzacskót, a levet öntsük egy forralóba, majd kezdjük forralni! Tegyük bele a paradicsompürét! Forraljuk ki a felére, majd adjunk hozzá 5 deka vajat félrehúzva!

Neked ajánljuk