Camembertes lazac diós morzsával

Camembertes lazac diós morzsával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 dkg vaj
  • őrölt bors
  • 20 dkg vajbab
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg camembert
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 szelet lazacfilé
  • 2 szelet kukoricakenyér
  • 1 evőkanál tört dió

Elkészítés:

Elkészítés:

A vaj harmadát és az olajat felhevítjük serpenyőben. Tegyük a serpenyőbe a lazacot, és süssük meg 2 perc alatt az egyik, 1,5 perc alatt a másik oldalát! Sózzuk meg sütés közben mindkét oldalát! Ha már majdnem kész, öntsük bele a bort a serpenyőbe! Húzzuk félre 1 perc után a serpenyőt! Helyezzük sütőtálra a serpenyő tartalmát, majd hagyjuk pihenni!

Szárítsunk meg 2 szelet kukoricakenyeret, majd daráljuk le!

Hevítsük fel a maradék vajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a morzsát, és pirítsuk át! Adjuk hozzá a diót, és sózzuk ízlés szerint! Vajat vagy morzsát adhatunk még hozzá, hogy összeálljon. Helyezzük a kihűlt morzsát a halszeletekre! Nyomkodjuk rá óvatosan! Süssük 220 fokon 4 percet!

Főzzük meg a vajbabot forró, sós vízben! Pürésítsük egy botmixer segítségével! Adjuk hozzá a camembertet és a tejszínt is, míg meleg! Keverjük krémesre!

Hasonló receptek