Camembertes csirkemell tekercs

Camembertes csirkemell tekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell (kb. 600 g)
  • 80 g camembert, 4 szeletre vágva
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 zöld paprika, kimagozva, csíkokra vágva
  • 1 piros paprika, kimagozva, csíkokra vágva
  • 180 ml zöldségleves (kockából)
  • 4 szál friss kakukkfű
  • 1 kg édes burgonya, meghámozva, apróra vágva

Elkészítés:

A csirkemellfiléket enyhén kiklopfoljuk, az egyik oldalára egy szelet sajtot teszünk, feltekerjük, és fogpiszkálóval összetűzzük. Sózzuk, borsozzuk.

Egy nagy teflon serpenyőben mérsékelten magas hőmérsékleten olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a csirkemell tekercsek mindkét oldalát 5-5 perc alatt.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirketekercseket egy kisebb sütőtálba tesszük és fóliával lefedjük. 25 percig sütjük (vagy amíg megpuhul.)

Közben a paprikát a levest és 3 ág kakukkfüvet egy közepes serpenyőbe tesszük és 20 percig főzzük, amíg a paprika megpuhul.

Egy nagy fezék vizet felforralunk és megfőzzük benne az édesburgonyát (kb. 15 perc). A vízből kivesszük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a párolt paprika negyedét. A csirketekercseket a paprikás édesburgonyával, a maradék párolt paprikával és kakukkfűvel megszórva kínáljuk.

Neked ajánljuk