Camembertes, aszalt szilvás leves pirított mandulával

Camembertes, aszalt szilvás leves pirított mandulával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg camembert
  • 4 szál kakukkfő
  • 8 dl zöldség alaplé (leveskockából)
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg aszalt szilva
  • őrölt bors
  • 4 dkg pirított szeletelt mandula

Elkészítés:

Az alaplevet feltesszük főni a kakukkfűvel és a rizzsel. Kíméletesen főzzük 15 percen át, amíg a rizs megpuhul.

Beletesszük a kis darabokra vágott sajtot, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad.

Hozzákeverjük a tejszínt, levesszük a tűzről és turmixoljuk, majd átszűrjük. Az átszűrt levesbe beletesszük az összevágott aszalt szilvát és összemelegítjük. Pirított mandulával meghintve tálaljuk

Neked ajánljuk