Camembertes almatorta

Camembertes almatorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • 6 dkg vaj + a formához
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 db camembert
  • 1 csomag friss kinyújtott leveles tészta

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kivájjuk, majd vastagabb cikkekre vágjuk. Serpenyőben, a vajon kissé megbarnítjuk és félpuhára pároljuk.

Egy cakkos szélű piteformát megkenünk olvasztott vajjal, és az alját kirakjuk az almadarabokkal. Megszórjuk friss kakukkfűlevelekkel. A sajtot szeletekre vágjuk, az almára fektetjük.

A sütőt 190 °C-ra kapcsoljuk. Végül az egész tortát beborítjuk a leveles tésztával, a széleket betömködjük. A tésztát villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A formából kiborítva, sóval, borssal megszórva tálaljuk.

Tipp: A krémes camembert tavasszal a legfinomabb. A tehenek teje ilyenkor a legtökéletesebb a készítéséhez. Igazán sokoldalú, húsokkal, gyümölcsökkel, zöldségekkel is nagyon finom.

Fotó: Recepttar.hu

Neked ajánljuk