Camembert sajttal töltött karaj mandulás bundában

Camembert sajttal töltött karaj mandulás bundában

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 1 zöldfűszeres camembert sajt
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • *

a körethez:

  • 40 dkg kis szemű krumpli
  • 4-5 szál friss zöldfűszer
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • *

a mártáshoz:

  • 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 1 zöldfűszeres camembert sajt
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 15 dkg szeletelt mandula
  • *
  • 40 dkg kis szemű krumpli
  • 4-5 szál friss zöldfűszer
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • *
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg ribizli (fagyasztott)
  • fél citrom
  • 1 dl vörösbor
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 csillagánizs

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A krumpli héját jól megsikáljuk, majd sütőlemezen a sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Közben megkenjük a vaj, az apróra vágott zöldfűszer és a morzsa keverékével. Sózzuk, borsozzuk, sütés közben többször átforgatjuk.

A húst megmossuk, leszárítjuk, 4 szeletre vágjuk, mindegyikbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 4 darabra vágjuk. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe egy-egy sajtdarabot nyomkodunk majd megtűzzük. Előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül mandulába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat és a húsok minden oldalát 4-4 percig sütjük benne.

A mártáshoz kis edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a ribizlit, közben a citromlével, sóval, borssal és a vörösborral ízesítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a csillagánizst is. Arra figyeljünk, hogy a mártás ne legyen túl híg, viszont túl sokáig se főzzük, nehogy nagyon szétfőjön.

Tálaláskor a húst félbevágjuk, tányérra tesszük, a krumplival és mártással kínáljuk.

Neked ajánljuk