Camembert diós panírban áfonyamártással

Camembert diós panírban áfonyamártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 2 db camembert (nagy)
  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • aprított dió
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt fehér bors

a sütéshez:

  • olaj

az áfonyamártáshoz:

  • 1 csomag aszalt vörös áfonya
  • 2 dl édes vörösbor
  • 4 dl víz
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db fahéj
  • 1 db csillagánizs
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál étkezési keményítő (+ 1-2 evőkanál víz)

Elkészítés:

A tojásokat a sóval, az őrölt borssal, szerecsendióval ízesítsük, majd alaposan összekeverjük.

A diót az aprítóba tesszük, és ízlés szerint felaprítjuk. (Késsel is felapríthatjuk, vagy le is darálhatjuk.) Ezután összekeverjük a liszttel. A camembert először a lisztbe, majd az ízesített tojásba forgatjuk. Ezután újra beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba. Végül pedig megforgatjuk a diós-lisztben, majd tenyérrel óvatosan rányomkodjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd belehelyezzük a bepanírozott sajtot, és pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (Átfordítás közben vigyázzunk, nehogy a sajt megsérüljön, mert akkor ki fog folyni a panírból.) Ezután óvatosan kivesszük az olajból, majd törlőpapírra tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. A kisült sajtot rögtön tálaljuk az előzőleg elkészített, és kihűtött áfonyamártással. Az áfonyát feltesszük főni a borral, a vízzel, a cukorral, a citromlével, a reszelt citromhéjjal, és a fűszerekkel. Kisebb lángon kb. 10 percig főzzük.

Az étkezési keményítőt simára keverjük a vízzel, majd állandó keverés mellett, az áfonyához csorgatjuk. Ezután kevergetve 1-2 perc alatt besűrítjük, majd kihűtjük.

Neked ajánljuk