Búzadarás saláta

Búzadarás saláta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 4 sárgarépa
  • 4 szál halványító zeller
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 tojás
  • 10 dkg búzadara
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

Megtisztítjuk, és megmossuk a sárgarépát és a halványító zellert, mindkettőt széles csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, és vékony karikára szeleteljük. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. A tojást keményre főzzük. A búzadarát kb. dupla mennyiségű forró sós vízzel leöntjük, hagyjuk megduzzadni, majd kihűtjük.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a sárgarépát, a zellert, és kb. 5 perc alatt ropogósra pirítjuk. Hagyjuk kihűlni. Nagyobb salátástálba beleöntjük a kihűlt zöldséget, rászórjuk a zöldhagymát. Hozzáadjuk a búzadarát, melyet két tenyerünk között szétdörzsölünk, hogy ne legyen csomós. Megszórjuk sóval, borssal, a csipet őrölt szerecsendióval, megöntözzük a citromlével, és jól összekeverjük. A salátát a paradicsomszeletekkel, a tojásgerezdekkel díszítve.

Neked ajánljuk