Búvár túrós

Búvár túrós

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 35 dkg liszt
  • 1.5dl kefir
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó

A töltelékhez:

  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 12 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • ízlés szerint mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

A tésztához egy tálban összevegyítjük a lisztet a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával és a kakaóval. Egy másik tálban habosrakeverjük a cukrot a tojással, hozzáadjuk az olajat és a tej felét. A száraz hozzávalókat fokozatosan adagoljuk hozzá a többihez, és óvatosan öntsük hozzá a tejet. A töltelék hozzávalóiból sima krémet keverünk.

A tésztamasszát sütőformába öntjük, megszórjuk mazsolával, majd a túrókrémet rárakjuk, de nem összefüggően.

Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, majd amikor szilárdulni kezd a tészta, a hőt csökkentjük. A formában hagyjuk kihűlni, hidegen szeleteljük.

Neked ajánljuk