Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással

Busa halfasírozott narancsos-vörösáfonya mártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1kg-os busa
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 1,5dl tej
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fehérbors
  • őrölt szerecsendió vagy őrölt kömény ízlés szerint
  • petrezselyem zöld ízlés szerint

A narancsos-vörösáfonya mártáshoz:

  • 25 dkg vörösáfonya
  • 1 evőkanál narancs likőr
  • 05 dl édes vörösbor
  • 1 kis darab fahéj
  • 1db narancs
  • 10 dkg kristálycukor
  • (A vörös áfonyát elég nehéz beszerezni, ezért használhatunk a recepthez áfonyalekvárt is.)

Elkészítés:

A busahúst (halhúst) előkészítjük a daráláshoz: kicsontozzuk, filézzük, kockára vágjuk.

A halfilét a tejben áztatott és kinyomkodott zsemlével, a kevés étolajon megpárolt vöröshagymával ledaráljuk. Hozzáadjuk a sót, borsot, őrölt köménymagot, a tojást, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.

Az így elkészült halfasírozott alapanyagból kis pogácsaméretű kerekded fasírozottakat formálunk és étolajban egyenletesen átsütjük.

A mártáshoz az áfonyát megmossuk, felfőzzük a fahéjjal, az édes vörösborral, és a kifacsart narancslével felforraljuk, majd a tüzet takarékra vesszük és tovább főzzük.

Amikor az áfonyák megpuhultak (kb.30 perc) hozzáöntjük a narancslikőrt és a cukorral elkeverjük. A fahéj darabot kivesszük a mártásból, félretesszük, megvárjuk amíg a mártás besűrösödik.

Neked ajánljuk