Burgonyasaláta maradékból

Burgonyasaláta maradékból
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg burgonya
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kicsi pritamin paprika
  • 10 dkg szárzeller
  • 10 dkg újhagyma (vagy lila hagyma)
  • 10 dkg főtt sonka
  • 5 főtt kemény tojás
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej saláta
  • 30 dkg burgonya
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kicsi pritamin paprika
  • 10 dkg szárzeller
  • 10 dkg újhagyma (vagy lila hagyma)
  • 10 dkg főtt sonka
  • 5 főtt kemény tojás
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 fej saláta

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd a burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

Az ecetben elkeverjük a cukrot, csipetnyi sóval és 4-5 evőkanál vízzel összedolgozzuk. Ráöntjük a burgonyára, félretesszük 1-2 órára pihenni, de hűtőbe is tehetjük akár egy éjszakára.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paprikát vékony csíkokra a zellert szeletekre, a hagymát vékony fél karikákra vágjuk, enyhén megsózzuk, és kb. 20 percre félretesszük. A sonkát csíkokra szeljük, serpenyőben kissé megpirítjuk. A tojást meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.

A majonézt összekeverjük a tejföllel, a mustárral, és sóval, borssal. Belekeverjük a zöldségeket, 4 tojást és a sonkát.

A burgonyáról leöntjük a levet, és félretesszük. A burgonya felét óvatos mozdulatokkal a zöldségekhez keverjük. Ha nem elég szaftos, teszünk hozzá a félretett salátaléből.

Tálaláskor a salátaleveleket megmossuk, lerázzuk, összetépkedjük, majd ráhalmozzuk a burgonyasalátát. Tetejére reszeljük a maradék főtt tojást.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti