Burgonyasaláta cukkinivel

Burgonyasaláta cukkinivel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 salottahagyma
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • 50 dkg kifliburgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Az öntethez:

  • 1 evőkanál magos dijoni mustár
  • fél kávéskanál só
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük puhára héjastól a burgonyákat! A cukkiniket hámozás nélkül uborkaszeletelőn vékonyra gyaluljuk.

Forraljunk vizet egy kisebb lábosban, majd tegyük bele a cukkiniszeleteket 2 percre!

Szedjük ki a szeleteket, majd rögtön rakjuk jeges vízbe, hogy a színüket megőrizzék! Leszűrjük.

A burgonyákat és az olívabogyókat felkarikázzuk, a salottahagymát felkockázzuk, a petrezselyemzöldet pedig finomra vágjuk fel. Helyezzük egy nagyobb tálba a zöldségeket!

Keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd sózzuk meg! Forgassuk össze a zöldséget az öntettel, ezután pihentessük 30 percet hűtőben!

Neked ajánljuk