Burgonyás-zöldséges saláta

Burgonyás-zöldséges saláta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 csokor snidling
  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 szál krinolin
  • 1 piros húsú paprika
  • 2 ek. olaj
  • 6 ek. borecet
  • 1 ek. mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk. őrölt kömény

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítom, apró kockára vágom. Sós vízben felteszem főni, kb. 7 percig forralom, majd hozzáadom a borsót, és további 3 percig főzöm. Lecsepegtetem, és egy nagy tálban hagyom kihűlni.

A krinolint kevés vízben felteszem főni, 5 percig forralom, kiveszem a vízből, és vastagabb karikára vágom. A hagymát megtisztítom, felaprítom. A paprikát megmosom, kimagozom, és húsát apró kockákra vágom.

Serpenyőben felforrósítom az olajat, beleteszem a hagymát, a paprikát, és üvegesre pirítom. Ezután hozzáadom az ecetet, 2-3 evőkanál vizet, a mustárt, az őrölt köményt, sót, őrölt borsot, és kevergetve felforralom. A burgonyát és a krinolint összekeverem, a forró öntetet a burgonyás keverékre öntöm, és óvatosan összeforgatom, hogy az öntet mindenütt átjárja.

A snidlinget leöblítem, karikákra vágom, megszórom vele a salátát, és melegen vagy hidegen tálalom.

Neked ajánljuk