Burgonyás töltött gombafejek

Burgonyás töltött gombafejek

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 póréhagyma
  • 1 paprika
  • 30 dkg burgonya
  • 2 ek. olaj
  • 10 dkg sajt
  • 12 db gombafej
  • 1 hagyma
  • 2,5 dl zöldségerőleves
  • zöldfűszerek

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott póréhagymát 1 cm vastagságú darabokra vágom. A paprikát vékony csíkokra metélem. A meghámozott burgonyát durvára reszelem, lecsepegtetem és kinyomkodom.

Egy serpenyőben 1 evőkanál felhevített olajon a kinyomkodott reszelt burgonyát, a paprikacsíkokat és a pórédarabokat állandóan kevergetve 5 perc alatt megsütöm. Sózom, borsozom.

A sajtot durvára lereszelem, és 2/3 részét a burgonyás keverékhez adom, majd jól összedolgozom.

A gombákat megmosom, a tönkjüket kiveszem, és a fejeket masszával megtöltöm. A maradék sajtot a tetejére szórom.

A hagymát apróra felkockázom, és 1 evőkanál olajon megpárolom. A zöldséglevessel felöntöm, majd tűzálló tálba áttöltöm, és beleültetem a gombafejeket.

Előmelegített sütőben, 200 fokon k. 20 percig sütöm. Zöldfűszerekkel díszítve, ranciakenyérrel tálalom.

Neked ajánljuk