Burgonyás tepsis csirke

Burgonyás tepsis csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db alsó csirke comb
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor bazsalikom levél
  • 1 db nagyobb lila hagyma
  • 6 db sárga koktélparadicsom
  • 6 db piros koktél paradicsom
  • 2 dl olíva olaj
  • bors
  • 3 db alsó csirke comb
  • 6 db nagyobb burgonya
  • 1 nagy csokor bazsalikom levél
  • 1 db nagyobb lila hagyma
  • 6 db sárga koktélparadicsom
  • 6 db piros koktél paradicsom
  • 2 dl olíva olaj
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat sóval, borssal befűszerezzük, majd állni hagyjuk. A burgonyákat héjában bő sós vízben félpuhára főzzük. A ligahagymát megtisztítás félfőre vágjuk. A csirkét kevés olívaolajon elősütjük.

Veszünk egy tepsit, meglocsoljuk olívaolajjal, belerakjuk a hasábokra vágott burgonyákat, az elősütött csirkecombokat, a ketté vágott koktélparadicsomokat, a lilahagymát, a bazsalikom leveleket (megmossuk, hogy vizes legyen, mert egyébként könnyen megég). Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a megmaradt olívaolajjal és alufóliával befedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45-50 perc alatt megsütjük.

Ezután az alufóliát levesszük, és szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti