Burgonyás rétes

Burgonyás rétes

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Rétestésztához:

  • 30 dkg sima liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 dkg vaj vagy zsír
  • 1 kávéskanál ecet
  • 2 dl víz
  • csipetnyi só

A töltelékhez:

  • 16 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg burgonya
  • citromhéj
  • citromlé
  • 5 dkg vaj a locsoláshoz

Elkészítés:

A rétestésztához a langyos vízben elkevert tojást, az ecetet, a vajat összekeverjük, és a lisztbe öntjük. Simára dolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, és fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk, széleit leszedjük és töltjük.

A töltelékhez a megfőtt burgonyát áttörjük. A vajat, a 4 tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belereszelünk ízlés szerint citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Az egészet összekeverjük.

A kinyújtott tésztát meglocsoljuk vajjal, és megtöltjük a töltelékkel. A rétesabrosz segítségével összegöngyölítjük. Tepsi méretre vágjuk, tetejét is megkenjük vajjal.

Zsírozott tepsibe tesszük, és megsütjük.

Neked ajánljuk