Burgonyás póréhagyma leves kecskesajtos krutonnal

Burgonyás póréhagyma leves kecskesajtos krutonnal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 3 nagy póréhagyma fehér része vékonyra szeletelve
  • 1 nagy vöröshagyma, félbe vágva, felszeletelve
  • 2 db burgonya, meghámozva, félbevágva, vékonyra szeletelve
  • 1 teáskanál só
  • 125 ml főzőtejszín
  • 100 g parmezán, finomra reszelve

A kecskesajtos krutonhoz:

  • 12 db 1 cm vastag szelet baguette
  • 3 teáskanál dijoni mustár
  • 150 g kecske sajt vagy ricotta 12 darabba vágva
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • olívaolaj

Elkészítés:

A vajat egy fazékban közepes lángon felmelegítjük. Beletesszük a zöldségeket és a sót, és gyakran kevergetve 10 percig főzzük.

Negyed csészényi póréhagymát és hagymát kiveszünk és félretesszük. A többihez hozzáadunk 1,5 liter vizet, felforraljuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, a parmezánt, majd turmixgépben simára keverjük.

Visszaöntjük a levest a fazékba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Közben a grillsütőt közepes fokozatra bekapcsoljuk és aranysárgára pirítjuk benne a kenyérszeletek mindkét oldalát.

Ezután minden kruton tetejét megkenjük mustárral, ráfektetjük a kecskesajtot és megszórjuk kevés kakukkfűvel. Olívaolajat szitálunk rá, és további 2-3 percig grillezzük, vagy amíg a sajt meg nem olvad rajta. A félretett póréhagymás keverékkel és a meleg kenyérszeletekkel tálaljuk.

Neked ajánljuk