Burgonyás pogácsa

Burgonyás pogácsa

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg burgonya
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, áttörjük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a lisztet, a puha margarint és a tojás sárgáját. Közben 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztes-burgonyás keverék közepére öntjük. Sózzuk, majd jól összegyúrjuk.

Meleg helyen pihentetjük fél órán keresztül, majd 3-4 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk.

Kikent tepsibe tesszük. A tetejüket a megmaradt tojásfehérjével megkenjük. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk