Burgonyás palacsinta

Burgonyás palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál só
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • fél csomag sütőpor
  • a töltéshez:
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg trappista sajt
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 3 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 4 dl tej
  • 2 dl szódavíz
  • fél csomag sütőpor
  • 3 dl tejföl
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, a héját lehúzzuk és burgonya nyomón keresztül áttörjük. Kihűtjük (25 dkg-nak kell lenni tisztán). A tojásokat a sóval felverjük, hozzákeverjük a burgonyát, közben adagoljuk hozzá a tejet és a szódavizet. Utolján a sütőporral elkevert lisztet keverjük hozzá. Ha túl sűrű lenne, tejjel vagy szódavízzel hígatjuk.

A serpenyőt olajjal lekenjük, majd kisütjük egyenként a palacsintákat, majd tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

A palacsinta tésztát tölthetjük más töltelékkel – lekvárral – ez esetben kicsit kevesebb sót tegyünk a tésztába.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!