Burgonyás kenyérlángos

Burgonyás kenyérlángos

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 közepes krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • kis cukor
  • olaj
  • víz

A tetejére:

  • 1 tojássárga
  • kis vaj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • fűszerek
  • lilahagyma
  • bacon
  • kolbász
  • sajt

Elkészítés:

A krumplikat megfőzzük, egy nagy tálban összetörjük egy kis olajjal, hozzákeverjük a lisztet, és megsózzuk. Az élesztőt cukrozott tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztes keverékbe, és kis vízzel lágy tésztává gyúrjuk.

Egy órát kelni hagyjuk.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojássárgával, betesszük a sütőbe, és kelesztjük még kb. 10 percet. Utána megkenjük a tetejét pirított fokhagymával és fűszerekkel, majd rakunk rá sok hagymát, bacont, kolbászt, sajtot, és megsütjük.

Tálalásnál tejfölt is tehetünk rá.

Neked ajánljuk