Burgonyás kelkáposztaleves császárhússal

Burgonyás kelkáposztaleves császárhússal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg császárhús
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 liter húsleves, kockából
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg édesburgonya
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 30 dkg császárhús
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl fehérbor
  • 1 liter húsleves, kockából
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg édesburgonya
  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A császárhúst kis kockákra daraboljuk. A póréhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és zsírjára pirítjuk benne a császárhúst. Hozzáadjuk a póréhagymát és fokhagymát. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük fehérborral, és felére beforraljuk. Felöntjük a húslevessel (vagy vízzel, és dobunk bele 2-3 húsleveskockát), addig főzzük, amíg a császárhús majdnem puhára fő.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe keverjük. Az édesburgonyát is megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, de csak az utolsó 5 percben helyezzük a levesbe. Készre főzzük, sóval, borssal ízesítjük.

A káposztát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Amikor kész a leves, belekeverjük a káposztát. Már nem főzzük tovább. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel. Keverhetünk bele kevés tejszínt, vagy tejfölt, de nem ajánljuk a rántást, mert nehézzé teszi az ételt.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttar.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti