Hozzávalók:
  • 2 nagy csirkemell
  • őrölt bors
  • fél kg burgonya
  • 1 tojás
  • 4 ek. liszt
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db csirkemell
  • őrölt bors
  • 1/2 kg burgonya
  • 1 db tojás
  • 4 ek. liszt
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg sajt

Burgonyás csirkemell körettel

Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, egy órát hűtőben pihentetjük.

Közben a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, fél órára félretesszük.

A burgonyát kicsit kinyomkodjuk, a tojással és 2 evőkanál liszttel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk.

A hússzeleteket papírtörlővel megtörölgetjük, először lisztbe, aztán a burgonyamasszába forgatjuk.

Nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, és megsütjük benne a hússzeletek mindkét oldalát.

Papírtörlőre szedjük ki, így az felissza a felesleges zsiradékot.

Tejföllel, reszelt sajttal, párolt zöldséggel tálaljuk.