Burgonyás aprósütemény

Burgonyás aprósütemény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 ek. tej
  • 2,5 dkg instant élesztő
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1/2 tk. őrölt szerecsendió
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só

A tetejére:

  • 2 ek. reszelt sajt
  • 1 tk. egész kömény

Elkészítés:

A meg hámozott és felkockázott krumplit mikróban megfőzzük, 650 W-on, kb. 6 perc alatt és áttörjük. (Természetesen hagyományos módon is meg lehet főzni, csak úgy tovább tart.)

A tojást kevés tejjelfelverjük. A lisztben a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tört krumplit, majd a tojás kétharmadát, illetve a többi alapnyagot is. Így gyúrunk a masszából rugalmasabb tésztát, amelyet hűtőben hagyunk állni nagyjából fél órán keresztül.

Háromszor, 15 perces időközökkel kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk (jobbról balra, balról jobbra, lentről fel, és fentről lefelé), és a szünetekben hűtőben pihentetjük.

Végül az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztát berácsozzuk és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, amelyet sütőpapírral borított tepsibe rakosgatunk. A tetejüket a megmaradt tojással lekenjünk és ízlés szerint reszelt sajtot, illetve köményt szórunk rá.

190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk