Burgonyapürével, sonkával töltött csirkecombos batyu

Burgonyapürével, sonkával töltött csirkecombos batyu

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 magyaros tömlős sajt
  • burgonya püré
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 2 tojássárgája
  • magyaros fűszerkeverék
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A csirkecombot fűszeres vízben puhára pároljuk, majd kevés olajban borssal és kevés magyaros fűszerkeverékkel lepirítjuk.

A sonkát apró kockára vágjuk, olajon 5 percig pirítjuk, majd a burgonyapüréhez keverjük.

A leveles tésztát, nem túl vékonyra kinyújtjuk (ha már lapban van, akkor nyújtani sem szükséges), és nagy négyszögeket vágunk belőle. A közepére halmozunk egy keveset a burgonyapüréből, nyomunk rá a sajtkrémből, majd beleállítjuk egy csirkecombot. A tésztát körben felhajtjuk, és egy cérnával megkötjük.

Ízlés szerint megformázzuk a tészta szélét, majd lekenjük a tojássárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Neked ajánljuk