Burgonyapüré hármas

Burgonyapüré hármas

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 20 dkg leveles paraj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, földaraboljuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük; de a levét megőrizzük.

A puha burgonyát összetörjük, és a fele vajjal, a tejföllel meg egy kevés főzőlével pürévé keverjük.

A maradék főzőlevet elfelezzük, külön-külön tűzre tesszük, és az egyikben a parajt, a másikban a borsót főzzük meg. Közben a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk és a maradék vajon üvegesre pároljuk.

A burgonyapürét három részre osztjuk. Az elsőbe a sült hagymát, míg a másodikba a leszűrt puha zöldborsót keverjük. A harmadikba a paraj kerül.

Neked ajánljuk