Burgonyapuding fokhagymás gombás raguval

Burgonyapuding fokhagymás gombás raguval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 főre:
  • 40 dkg főtt burgonya
  • 2 db tojás
  • 80 ml tej
  • 1 evőkanál vaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • a gombás raguhoz:
  • 50 dkg erdei vegyes gomba (lehet más gomba is!)
  • őrölt bors
  • 1 fej megtisztított fokhagyma reszelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg főtt burgonya
  • 2 db tojás
  • 80 ml tej
  • 1 evőkanál vaj
  • őrölt bors
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • 50 dkg erdei vegyes gomba
  • őrölt bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A megfőtt burgonyáról leszűrjük a levét és krumpli nyomón áttörjük.

A tojásokat ketté választjuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a tejet. Sóval, borssal ízesítjük. Összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojások sárgáját.

A fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk.

A muffin sütő formát olajjal vagy vajjal kikenjük, zsemlemorzsával jól megszórjuk és 8 db formába kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

A raguhoz olívaolajon a felszeletelt gombát puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük, és a burgonyapudinggal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!