Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 8 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi törött köménymag
  • 40 dkg burgonya
  • 20 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 8 dl víz
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 gerezd fokhagyma
  • késhegynyi törött köménymag

Burgonyaleves kolbásszal

Elkészítési idő
3,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Forró olajon dinszteljük meg a felaprított hagymát, majd a tűzről levéve szórjuk meg pirospaprikával, és öntsünk rá 2 kanál vizet.

Tegyük vissza főni, és karikázzuk bele a burgonyát, majd felöntöm 8 dl vízzel. Hagyjuk felforrni, majd fedő alatt főzzük puhára. Tegyük bele a felkarikázott kolbászt.

Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a majoránnát, a sót és a köményt. Végül öntsük bele a liszttel elkevert tejfölt, és folytonos kevergetés mellett 5 percig főzzük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti