Burgonyalepények almapürével

Burgonyalepények almapürével
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • olaj a sütéshez
  • *
  • az almapüréhez:
  • 1 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál cukor
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • olaj
  • 1 kg alma
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A püréhez az almát megmossuk, meghámozzuk, húsát apróra összevágjuk, és a cukorral meg a citromlével 20 percen át főzzük, amíg pürés lesz. Levesszük a tűzről.

Amíg az alma fő, megtisztítjuk a zöldségeket. A burgonyát gorombára, a hagymát finomra reszeljük, összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, csipetnyi sót és a tojásokat.

A masszából forró serpenyőben, kevés olajon, kanálnyi lepényeket sütünk. A kész lepényeket tányérra tesszük, és az almapürével kínáljuk.





Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti