Burgonyakrémleves rántott borsóval

Burgonyakrémleves rántott borsóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg burgonya
  • 1 púpozott evőkanál ételízesítő
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl
  • joghurt
  • 4 evőkanál tönköly fehérliszt
  • 3 tojás
  • tej
  • borsó
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A burgonyát, hámozzuk meg, majd vágjuk fel kis kockákra. Engedjük fel 8 dl vízzel, szórjunk bele ételízesítőt, sót, borsot. Tegyünk a főzővízbe 1 kis fej vöröshagymát, majd főzzük puhára.

Turmixoljuk el a burgonyakockákat 2 dl vízzel,

majd keverjünk bele 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet. Tegyük vissza a lábasba, keverjük el a maradék főzőlével, adjunk hozzá 2 dl joghurtot, főzzük tovább 3 percig.

A rántott borsóhoz egy tálba 4 púpozott főzőkanál tönköly fehérlisztet teszünk, hozzáütünk 3 tojást, és jól elkeverjük. Annyi tejjel keverjük össze, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszójuk. Hozzákeverünk 1-2 marék párolt borsót.

Közben egy serpenyőben olajat forrósítunk, és galuskaszaggatón keresztül belecsurgatjuk a borsós tésztát. A serpenyőt rázogatva vagy óvatosan kevergetve, egyenletes barnára pirítjuk.

Neked ajánljuk