Burgonyagombóc leves

Burgonyagombóc leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 szál répa
  • 2 szál zöldség
  • 1 fej hagyma
  • petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál paprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • késhegynyi bors
  • a burgonya gombóchoz:
  • 6 db közepes nagyságú burgonya
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • a szóráshoz:
  • petrezselyem
  • 2 szál répa
  • 2 szál zöldség
  • 1 fej hagyma
  • petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál paprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • késhegynyi bors
  • 6 db közepes nagyságú burgonya
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • petrezselyem

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott zöldségeket és a hagymát kockára vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, megsózzuk, borsozzuk.

Közben elkészítjük a burgonyagombócot: a burgonyát meghámozzuk és megfőzzük, összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Ha kihűl vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és ha már a leves félig kész, beletesszük és készre főzzük, a tetejét megszórjuk petrezselyemmel.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti