Burgonyafelfújt

Burgonyafelfújt

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • A forma kikenéséhez vaj

Elkészítés:

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, meghámozzuk és áttörjük.

A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot is, ha szükséges, utánasózzuk, borsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk.

Egy kuglófformát kivajazunk, a masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepes hőfokon kb. 50 percig sütjük, gőzőljük.

Kiváló köret húsokhoz, de magában, mártással is nagyon finom.

Neked ajánljuk