Burgonyafánk töltve

Burgonyafánk töltve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • diónyi vaj vagy zsír
  • 12 db közepes nagyságú burgonya
  • 2 egész tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • tej
  • apróra vágott sonka
  • reszelt sajt
  • olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk diónyi vajjal, majd hozzáadunk a sós vízben megfőzött, áttört burgonyát, 2 egész tojást, 1 kávéskanál sót, 3 dkg kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt.

Mindezt összeállítva a gyúródeszkán, kézzel nagyon jól kidolgozzuk, és 1 órát hagyjuk kelni.

Ha megkelt, kézzel könnyedén ujjnyi vékonyra lapítjuk, és fánkvágóval kiszaggatjuk. Minden második korong közepére teszünk egy-egy kis csomó apróra vágott sonkát, és egy mási fánkot ráborítva egy kisebb fánkvágóval újból kiszaggatjuk.

Egy jó félórát kelni hagyjuk, majd bő olajban kisütjük. Reszelt sajttal meghintve ízlés szerint salátával, főtt tojással kínáljuk.

A receptet Tarjányi Lászlóné küldte. Köszönjük!

Neked ajánljuk