Bürgermeister kalács

Bürgermeister kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 40+40+40 g porcukor
  • 10-10 g vaníliás cukor
  • 4+4 evőkanál tej
  • 15 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg túró
  • 2 kávéskanál vaníliaízű pudingpor
  • 2 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • valamint:
  • vaj a tepsi kikenéséhez
  • 1 tojássárgája a lekenéshez
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 db tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 120 g porcukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 8 evőkanál tej
  • 15 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg túró
  • 2 kávéskanál vaníliaízű pudingpor
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • vaj
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból az élesztőt 1 teáskanál cukorral 1 dl tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hólyagosra kidolgozzuk, kétszeresére kelesztjük.

Közben a tölteléket elkészítjük: a darált mákot a 40 g porcukorral,10 g vaníliás cukorral és a 4 evőkanál tejjel összekeverjük. A diónál is így járunk el, valamint reszelt citromhéjat keverünk még bele. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a 40 g porcukrot, a pudingport, a vajat, a tojássárgákat és a reszelt citromhéjat.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk-húzogatjuk és hosszanti irányban 3, kb. 15 cm széles csíkra vágjuk. A tésztacsíkok közepére halmozzuk a háromféle tölteléket, feltekerjük és laza fonattá gabalyítjuk. A kenyérformát kikenjük margarinnal és letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem tölti.

Tojássárgával lekenjük és 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!