Büntetlen hamburger sült répával

Büntetlen hamburger sült répával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a zsömléhez:
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 35 g no carb rostmix
  • 30 ml víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½
  • teáskanál só
  • 120 g cottage túró
  • a húspogácsához:
  • 200 g darálthús
  • 2 g fokhagyma
  • bors
  • oregáno
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • pici petrezselyemzöld
  • a tetejére:
  • reszelt sajt
  • a sült répához:
  • 500 g sárgarépa
  • a páchoz:
  • ½
  • dl fűszeres olaj (1/2 dl olajban elkeverünk pici sót, borsot, kakukkfüvet, fokhagymaport és köményt.)
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 35 g no carb rostmix
  • 30 ml víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál
  • 120 g cottage túró
  • 200 g darálthús
  • 2 g fokhagyma
  • bors
  • oregáno
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • pici petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • 500 g sárgarépa
  • 1/2 dl olaj
  • bors
  • fokhagymapor
  • kakukkfű
  • kömény

Elkészítés:

A zsömle hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, maja meleg helyen picit pihentetjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd kb. 25 perc alatt megsütjük a bucikat. Kivesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 5 percre visszatesszük, majd a sütőből kivéve teljesen kihűtjük.

A húspogácsa alapanyagait összedolgozzuk, majd golyókat formázunk belüle, amit kézzel ellapogatunk, az így kapott lapos húspogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (közben egyszer megfordítjuk).

A répát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, mikróban 8 perc alatt megpároljuk, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük. Lekenjük a páccal, és 15 perc alatt meggrillezzük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!