Bundás-töltött csirkecomb gombaszósszal

Bundás-töltött csirkecomb gombaszósszal

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db csirke felsőcomb
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek. olaj
  • 1 ek. liszt
  • grill fűszerkeverék
  • bors

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojássárga
  • csipet só

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és fóliába csomagolva 1 órát hagyom állni.

20 dkg gombát felaprítok és 2 ek. olajon disztelem sózva, borsozva, majd a kicsontozott csirkecombokba töltöm és hústűvel megtűzöm.

A fűszerkeverékkel dörzsölöm és a maradék olajon puhára sütöm, kis vizet aláöntve.

A tésztát 2 mm vastagra nyújtom és feldarabolva becsomagolom velük a húsokat.

Tepsibe fektetem a húsokat és készre sütöm.

A többi gombát megpirítom 1 ek. liszttel, majd 2 dl tejjel felöntve.

Ízesítem sóval, borssal és még 2 dl tejszínnel sűrítem a mártást.

Neked ajánljuk