Bundás karaj gombás tésztával

Bundás karaj gombás tésztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontozott sertéskaraj
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db tojássárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • ételízesítő
  • tört bors

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • vágott petrezselyemzöld

A körethez:

  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg fodros kocka száraztészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. tejföl
  • 4 ek. olaj
  • 2 mk. majoránna
  • 1 mk. ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

A reszelt krumplit, lisztet, tojássárgát, ételízesítőt, áttört fokhagymát, borsot eldolgozom.

A húsokat lisztbe, majd a masszába forgatom, és forró, bő olajban kisütöm őket.

Átrakom sütőedénybe, ahol tejfölt kenek rájuk, reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel hintem, majd forró sütőben megpirítom.

Körethez olajon dinsztelem az aprított hagymákat, utána az aprított gombát párolom vele.

Kevés vízzel felöntve, ízesítve párolom, kis lángon, míg a leve el nem fő.

Végül a tejföllel habarva átforralom, és kifőtt tésztához forgatva, a húsokkal tálalom.

Neked ajánljuk