Bundás karaj áfonyamártással és salátával

Bundás karaj áfonyamártással és salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 20 dkg friss kecskesajt
  • 4 db endívia
  • 1 marék dió
  • 2 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

A mártáshoz:

  • 4 ek. áfonyalekvár
  • 2 ek. zöldbors
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • rum
  • bors
  • kevés só

Elkészítés:

A felszelt húsokba zsebet lyukasztok, 1-1 szelet sajttal, finomra vágott petrezselyemmel töltöm, sózom, borsozom, megtűzöm.

A diót megpirítom, durvára aprítom.

A mártáshoz vajon futtatok durvára tört zöldborsot, utána mehet bele áfonyalekvár, kevés rum, só, bors és tejszínnel felöntöm.

Pár perc forralás után készen is van.

A lisztbe, felvert tojásba, pirított diós morzsába forgatott húsokat olajon kisütöm, mindkét felüket.

A maradék petrezselymet is kisütöm olajban, akárcsak a negyedelt endíviákat.

Hasonló receptek