Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl olaj
  • őrölt paprika
  • bors
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • majoranna
  • A bundához:
  • 10-15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 fej hagyma
  • 3 dl olaj
  • őrölt paprika
  • bors
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • majoranna
  • 10-15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej

Bundás hús

Elkészítési idő
3,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A húst kiklopfolom, besózom, borsozom, lisztben minkét oldalát megmártom. A lisztből, tejből, tojásból sűrű palacsintatésztát keverek. Ebbe mártom bele a hússzeleteket. Utána olajban kisütöm.

A hagymát felaprítom és megpárolom pici olajon, pörköltalapot készítek. Ezután a húst ráfektetem, és felengedem vízzel, beledobok 1 babérlevelet, pici sóval, borssal, peterzselyemzölddel és majorannával ízesítem. Lefedve kb. 35-40 percig főzöm, míg a hús megpuhul.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti