Bundás csirkecomb burgonyával

Bundás csirkecomb burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál paprika
  • 1 kiskanálnyi a következőkből:
  • szurokfű
  • kakukkfű
  • zsálya
  • bazsalikom
  • majoránna
  • feketebors
  • fokhagymapor
  • vöröshagyma por
  • 4 pohár zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • fél pohár tej
  • 2 pohár liszt
  • 3 pohár olaj
  • A burgonyához:
  • 6-8 nagy szemű burgonya
  • 1 kiskanál só
  • fél kiskanál paprika
  • 1 csipetnyi cayenne bors
  • 1,5 pohár liszt
  • 1 tojás
  • 3/4 pohár tej
  • 1/4 pohár olaj
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 evőkanál
  • 1 evőkanál paprika
  • szurokfű
  • kakukkfű
  • zsálya
  • bazsalikom
  • majoránna
  • feketebors
  • fokhagymapor
  • vöröshagyma por
  • 4 pohár zsemlemorzsa
  • 5 tojás
  • 3 pohár olaj
  • 6-8 nagy szemű burgonya
  • 1 csipetnyi cayenne bors
  • 3,5 pohár liszt
  • 4,5 pohár tej

Elkészítés:

A zsemlemorzsához hozzákeverjük a fűszereket, a tojásokat pedig összekeverjük a tejjel. Kipanírozzuk a húst.
A combokat ropogósra, pirosra sütjük.

Közben elkészítjük a burgonyát.
Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. A burgonyát megmossuk, 8 hasábba vágjuk. A fűszereket összekeverjük a liszttel. A tejhez hozzáöntjük a tojást és elkeverjük. A tojásos lében a burgonyákat megmártjuk, megszórjuk liszttel, majd tepsibe rakjuk, és megpermetezzük az olajjal. A burgonyát addig sütjük a sütőben, míg aranybarna színű és puha lesz.