Bulgursaláta grillezett zöldségekkel és csirkemellel

Bulgursaláta grillezett zöldségekkel és csirkemellel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 cső csemegekukorica
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 cukkini
  • 30 dkg csirkemell
  • bors
  • 1 dl olívaolaj

A csemegeuborkás vinegretthez:

  • 1/2 dl hideg víz
  • 3 citrom kicsavart leve
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ek. cukor
  • 2 csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling

Elkészítés:

A bulgurt bőséges sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és kihűtjük.

Közben a grillezett zöldségekhez a csemegekukoricát, a megmosott, leszárított, nagyobb darabokra vágott paprikát, a karikákra szeletelt cukkinit, a vékony szeletekre vágott csirkemellfilét külön-külön sóval, borssal ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk, és forró grillen vagy roston sütő serpenyőben pirosra sütjük.

Ezután kihűtjük, majd a kukoricáról éles késsel tálba belevágjuk a kukoricaszemeket, hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt sült paprikát, cukkinit, csirkemellet, rászórjuk a főtt bulgurt, és lazán összeforgatjuk.

A vinegretthez a vizet a citromlével elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a cukrot, az apróra vagdalt csemegeuborkát, a petrezselymet és a snidlinget, és összekeverjük. Végül a csemegeuborkás vinegrettel meglocsoljuk a bulgursalátát, összekeverjük, és hűtőben jól lehűtve tálaljuk.

Neked ajánljuk