Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojássárga
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • A locsoláshoz:
  • 1 dl tej
  • 3 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A tészta lekenéséhez:
  • 1 db tojássárga
  • A tészta lekenéséhez a sütés végén:
  • 1 ek. víz
  • 1 ek. cukor
  • A bukták töltéséhez:
  • 20 dkg birsalmasajt
  • 18 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tk.
  • 1 ek. víz
  • 20 dkg birsalmasajt

Bukta birsalmasajttal töltve

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Szétmorzsolt élesztőt 1 dl langyos tejben, kávéskanálnyi cukorral felfuttatok.Lisztet sóval, cukorral és 12 dkg margarinnal összedolgozok, belerakom a már megkelt élesztőt és átdolgozom alaposan a tésztát, dagasztom.A maradék 3 dkg margarint megolvasztom, a tésztára ráöntöm és addig dagasztom, amíg a táltól el tud már válni.Lisztezett felületen először pihentetem, majd kinyújtom.Felkockázom és birsalmasajttal töltöm meg.Magasabb falú tepsibe pakolom őket.Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 10 percig, majd kiveszem és a locsolásra szánt alapanyagokat öszekeverve, összemelegítve, meglocsolom a tésztát és még visszarakom a sütőbe, míg pirosra nem sül.Ha kész akkor 1 evőkanálnyi vizet cukorral elegyítek és megkenem a buktákat, hogy fényesek legyenek.






Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti