Buggyantott libamáj

Buggyantott libamáj
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 1 libamáj (kb. 68-70 dkg)
  • 7,5 dl fiatal fűszeres Tramini
  • 1 dl víz
  • őrölt fehérbors
  • kóser só
  • cukor
  • 1 libamáj (kb. 68-70 dkg)
  • 7,5 dl fiatal fűszeres Tramini
  • 1 dl víz
  • őrölt fehérbors
  • kóser
  • cukor

Elkészítés:

1. nap: Hideg vízben öblítsük le a libamájat, hasítsuk ketté két lebenyét, távolítsunk el minden kövér részt, és hártyát, majd papírszalvétával töröljük szárazra. Minden oldalát fűszerezzük sóval, fehérborssal, és egyenletesen szórjuk meg enyhén cukorral, takarjuk le, és pácoljuk a hűtőben 4-6 órát. A libamájat helyezzük egy nagydarab géz közepére. Tekerjük az anyagot a libamáj köré, és formáljuk finoman kolbász alakúra. Spárgával kötözzük el erősen a gézpólya végeit.

2. nap: Helyezzük a libamájat egy közepes lábosba, majd öntsük rá a borunkat és a vizet, a folyadék félig lepje el a libamájat, majd tegyük közepes tűzre, és melegítsük addig, amíg eléri a 60 fokot. Ezek után fordítsuk meg a libamájat, és folytassuk a melegítést 76,5 fokig. Újra fordítsuk meg a májat, és melegítsük tovább a boros vizet 82 fokig, majd zárjuk le. 4 perc múlva vegyük ki a libamájat, tegyük egy műanyag edénybe, és öntsük rá a levet, takarjuk le, majd tároljuk hűtőben.
3. nap: A májat a lében napokig tárolhatjuk.