Budapesti sertésborda

Budapesti sertésborda

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4-8 szelet karaj csont nélkül
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • étolaj
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • pirospaprika
  • grill fűszerkeverék

Elkészítés:

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfolom, grillfűszerrel megszórom, és kevés olajon pirosra sütöm. A csirkemájat a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágom.

A szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymát, és üvegesre dinsztelem. Ezután hozzáadom a gombát. Sózom,borsozom és ételízesítőt adok hozzá. Ha a leve elpárolgott, ráteszem a csirkemájat, és gyorsan átpirítom. Beleteszem a paprikát a zöldborsót, és a paradicsomot is. Rászórom a pirospaprikát, és együtt készre párolom.

Tálalásnál a ragut a húsra halmozom. Rizst vagy burgonyakrokettet adok köretnek.

Neked ajánljuk