Bud Spencer „kedvence” – Hagymás bab

Bud Spencer „kedvence” – Hagymás bab
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 3 evőkanál olaj
  • 150 g húsos kolozsvári szalonna
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 db fehérbab konzerv
  • víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 150 g húsos kolozsvári szalonna
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 db fehérbab konzerv
  • víz

Elkészítés:

Egy serpenyőben megpirítjuk az olajon kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük őket egy tálba, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet lepirítjuk.

Rárakjuk a sűrített paradicsomot, aztán pár perc pirítás után a leszűrt babot és a megpirított szalonnát is. Elkeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a nedvesség fele el nem tűnik, és az egész egy kicsit besűrűsödik.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti