Elkészítés:
Egy serpenyőben megpirítjuk az olajon kis kockákra vágott szalonnát. Kiszedjük őket egy tálba, a visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és az egészet lepirítjuk.
Rárakjuk a sűrített paradicsomot, aztán pár perc pirítás után a leszűrt babot és a megpirított szalonnát is. Elkeverjük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd alacsony lángon addig főzzük, amíg a nedvesség fele el nem tűnik, és az egész egy kicsit besűrűsödik.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Klasszikus ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Olcsó ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
30 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Egytálételek
,
Sertéshúsos ételek