Búbos karaj kuszkusszal

Búbos karaj kuszkusszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szelet 20 dkg-os rövid karaj, csont nélkül
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 12 dkg piros szőlő
  • 12 dkg fehér szőlő
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg kuszkusz
  • 4 szelet 20 dkg-os rövid karaj, csont nélkül
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 12 dkg piros szőlő
  • 12 dkg fehér szőlő
  • 25 dkg feta sajt
  • 20 dkg kuszkusz

Elkészítés:

A karajszeleteket megmossuk, leszárítjuk, kicsit megklopfoljuk, az ínas részeket éles késsel bevagdossuk.

A húst, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, mustárral ízesítjük és serpenyőben a forró olajon minden oldalukat pirosra sütjük. Ezután tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sült zsiradékkal, 2 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedjük. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk, a húst kb. 30 perc alatt majdnem puhára pároljuk.

Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük, félbevágjuk, ízlés szerint kimagozzuk. A feta sajtot kis kockákra vágjuk, összeforgatjuk a szőlővel. Végül a szőlős sajtot a karajszeletekre halmozzuk, fólia nélkül visszatesszük a forró sütőbe, és további 20-25 perc alatt készre sütjük.

A kuszkuszhoz egyszeres mennyiségű vizet felforralunk, sózzuk, majd beleszórjuk a kuszkuszt. Megkeverjük, és lefedve lassú tűzön 10-12 perc alatt megpároljuk. Ha elkészült, húsvillával fellazítjuk, tányérra halmozzuk, ráfektetjük a sajtos szőlővel búbozott karajszeletet, és meglocsoljuk a sült szaftjával.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti