Búbos karaj gazdagon

Búbos karaj gazdagon

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 10 dkg sonka
  • 5 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • őrölt feketebors
  • étolaj

Elkészítés:

Kiklopfolom és besózom a húst. Megfőzök 4 tojást, a hagymát, szalonnát és a sonkát felaprítom kisebb kockákra, a zsemléket pedig tejbe áztatom és kifacsarom. Szalonnát pirítok, majd dinsztelem rajta a hagymát, utána a sonkát is rárakom pirulni és a végén zöldborsót öntök rá. Ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és 8-10 percet párolom. A felszeletelt főtt tojás is mehet bele, az áztatott zsemle és 1 tojást is beleütök. Alaposan összedolgozom a tölteléket. A karajszeleteket tepsibe fektetem, majd rájuk halmozom a tölteléket és kis vizet aláöntve 35-40 percig sütöm.

Neked ajánljuk