Búbos hús gombával

Búbos hús gombával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • bn 8 szelet sertéskaraj
  • 15-20 dkg sajt

A töltelékhez:

  • 4 zsemle
  • bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • petrezselyem
  • gomba
  • 4 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 doboz májkrém

A húsok alá:

  • vöröshagyma
  • paprika
  • paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • esetleg zöldborsó
  • a tepsi kikenéséhez kevés zsiradék

Elkészítés:

A húst egy kicsit klopfolom, picit sózom. Megfőzöm a tojásokat, beáztatom a zsemléket.

Elkészítem a tölteléket: a fenti hozzávalókat összeaprítom és összekeverem.

Kikenek egy tepsit olajjal. Belevágom a hagymákat, a paprikát és a paradicsomot, kb. fél dl vizet is öntök a tepsibe. Ezekre fektetem a hússzeleteket.

Mindegyik hús tetejére teszek 1-1 adag búbot a töltelékből, egyenletesen elosztva, hogy a húsokat befedje. Végül rászórom a durvára reszelt sajtot.

Közepes erősségű sütőben kb. fél óra alatt pirosra sütöm.

Hasonló receptek