Búbos hús gazdagon

Búbos hús gazdagon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 szelet vékonyra szeletelt házi sonka vagy angolszalonna
  • 8 szelet házi szalámi
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 db főtt tojás
  • 2 db nyers tojás
  • 2 zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • csípős paprika ízlés szerint
  • kevés olaj
  • valamint:
  • tej
  • fokhagyma
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 8 szelet vékonyra szeletelt házi sonka vagy angolszalonna
  • 8 szelet házi szalámi
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 db főtt tojás
  • 2 db nyers tojás
  • 2 zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • frissen őrölt bors
  • csípős paprika
  • kevés olaj
  • tej
  • fokhagyma

Elkészítés:

A hússzeleteket fokhagymás tejbe áztatjuk pár órára, majd jól lecsepegtetjük, besózzuk, és kevés olajjal bekent tepsibe helyezzük egymás mellé.

Elkészítjük a búb masszáját: a vízben megáztatott, kinyomkodott zsömléhez adunk 2 nyers tojást, 2 összeaprított főtt tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott vöröshagymát, sóval, borssal, csípős paprikával ízesítjük, végül alaposan összedolgozzuk.

Mindegyik hússzeletre egy-egy szelet sonkát fektetünk, majd 1-1 szelet szalámit, a szalámira 1-1 félbevágott főtt tojást teszünk, végül ráhalmozzuk a masszát, úgy, hogy mindent betakarjon. Vizes kanállal vagy a kezünkkel szépen megformázzuk a búbokat, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!