Búbos hús

Búbos hús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 szelet karaj
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet trappista sajt
  • frissen őrölt só és bors
  • grill fűszerkeverék
  • *
  • a sütéshez:
  • liszt
  • vaj
  • 6 szelet karaj
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 6 szelet sonka
  • 6 szelet trappista sajt
  • frissen só
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • liszt
  • vaj

Elkészítés:

A húst megmossuk, kiklopfoljuk és befűszerezzük. A hagymát, bacont felkockázzuk, a gombát megpucoljuk, megmossuk és felaprítjuk.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amikor üveges rátesszük a bacont és összepirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, megborsozzuk, és addig főzzük, amíg elfő a leve.

A hússzeleteket lisztben megforgatjuk és vajon elősütjük. Oldalanként két-két perc elég. Kivajazott tepsibe tesszük a húst, ráhalmozzuk a gombás ragut, majd egy-két karika erős paprikát és felkarikázott paradicsomot teszünk mindre. Ezek után letakarjuk a sonkaszeletekkel, a tetejét pedig a sajtszeletekkel beborítjuk.

Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Ízlés szerint friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Adrienn és Gábor küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti